Karakter Blauwe Rus

Karakter

Het karakter van de Blauwe Rus is zachtaardig en zeer aanhankelijk. De Blauwe Rus is zeer gehecht aan zijn baasje. Het is een kat die een evenwichtige indruk en elegantie uitstraalt.

Ondanks het feit dat ze soms heel speels kunnen zijn en dit tot op hoge leeftijd blijven, zijn ze overwegend rustig van aard. De Blauwe Rus heeft soms moeite met grote veranderingen in zijn omgeving.

Het zijn lieve aanhankelijke katten. Bij vreemde mensen kijkt hij liever even de kat uit de boom alvorens kennis te maken.

Blauwe Russen houden ervan om uren op een comfortabele plaats te  liggen, zijn voorkeur gaat uit naar de van een van de gezinsleden. De Blauwe Rus kan goed aarden op een kleiner appartement en is niet echt een buitenkat. Wel wil de kat de nodige aandacht hebben en gerespecteerd worden.

Ze zullen zelden hun klauwen uitslaan en blazen zal een Blauwe Rus alleen doen als hij echt bang is of aangevallen wordt. De Blauwe Rus gaat meestal de uitdaging uit de weg door stilletjes en onderdanig weg te lopen.  Het zijn lieve katten en ze kunnen het over het algemeen goed vinden met andere katten en met honden. Het stemgeluid van de Rus is prettig en zacht, zelfs krolse poezen verheffen nauwelijks hun stem.

De Blauwe Rus wordt ook wel eens de hond onder de katten genoemd. Hij is zeer intelligent en  apprecieert het dat zijn baas spelletjes met hem speelt. Je kan de kat echt laten luisteren en ze weten zeer goed wat mag en niet mag. Wanneer een goede opvoeding wordt toegepast heb je een lieve, aanhankelijke en gehoorzame kat.