Types Blauwe Rus

Europese - Engelse (traditionele) type

Een Europese Blauwe Rus staat hoog op haar poten. De oren staan hoog op het hoofd. De snorhaarkussentjes zijn opvallend en duidelijk geprononceerd. Volgens de GCCF standaard.                       

Typische kenmerken Europese Rus: zwaardere bouw, sierlijk en elegant, blauwgrijze vacht, rechtopstaande oren, amandelvormige ogen. Duidelijk geprononceerde snorhaarkussentjes - iets rustiger en soms wat gereserveerd van karakter. De Europese Rus is groter van bouw dan het Amerikaanse type.

Amerikaanse type

Het Amerikaanse type, heeft een iets lichtere vachtkleur. De oorstand is lager dan bij de Europese Russen. De Amerikaanse Blauwe Rus  heeft de prachtige mooie Russische glimlach op het gezicht. Volgens de FIFe standaard.

Typische kenmerken Amerikaans type Blauwe Rus: Het lichaam is slank,  lichte blauwe bijna zilverkleurige vacht,  zeer sierlijk, elegant, haar oren staan iets van het hoofd af,  rondere ogen , minder duidelijke snorhaarkussentjes tegenover de Europese Rus , iets drukker en iets minder gereserveerd van karakter dan de Europese Rus, kleiner van bouw.